AngularJS Interview Questions – Questions Set 1

The article lists down some of the interview questions that could be asked in relation with AngularJS. Most of the answers can be found on the home site, http://www.angularjs.org. Following are another set of questions that have already been published earlier. Also, feel free to take tests on this page.


Questions Set

  1. What is notion of directives in AngularJS?
    Ans: https://docs.angularjs.org/guide/directive
  2. Name some of the most commonly used directives? What is uage of ng-app, ng-controller, ng-view, ng-model etc?
    Ans: https://docs.angularjs.org/api
  3. Explain how MVC is achieved with AngularJS? What are the benefits of client-side MVC, in general?
    Ans: https://docs.angularjs.org/guide/controller
  4. What is $scope object? Who injects it? Why is it used?
    Ans: https://docs.angularjs.org/guide/scope, http://jimhoskins.com/2012/12/17/angularjs-and-apply.html
  5. What is $scope.$apply and $scope.$digest method?
    Ans: http://jimhoskins.com/2012/12/17/angularjs-and-apply.html
  6. What is two-way data binding? Give an example?
    Ans: https://docs.angularjs.org/tutorial/step_04, https://docs.angularjs.org/guide/databinding
  7. Give an example of dependency injection with respect to AngularJS?
    Ans: https://docs.angularjs.org/guide/di
  8. What is concept of routing? Show with an example? What Angular module is required to execute routing functionality?
    Ans: https://docs.angularjs.org/tutorial/step_07
  9. How could one create single-page application using AngularJS? Which provider is used to achieve this objective?
    Ans: http://vitalflux.com/angularjs-create-single-page-application-code-examples/
  10. What setup may be needed to do unit testing with AngularJS? What features of Angular come handy for doing unit tests?
    Ans: http://vitalflux.com/angularjs-7-steps-unit-testing-angularjs-scripts-jasmine/

Check out this space for other sets of interview questions for AngularJS.

We recommend you to take a look at another set of 10 interview questions, primarily related with angularjs initialization process that got published last week.


Ajitesh Kumar

I have been recently working in the area of Data analytics including Data Science and Machine Learning / Deep Learning. I am also passionate about different technologies including programming languages such as Java/JEE, Javascript, Python, R, Julia, etc, and technologies such as Blockchain, mobile computing, cloud-native technologies, application security, cloud computing platforms, big data, etc. I would love to connect with you on Linkedin. Check out my latest book titled as First Principles Thinking: Building winning products using first principles thinking.

Recent Posts

Large Language Models (LLMs): Four Critical Modeling Stages

Large language models (LLMs) have fundamentally transformed our digital landscape, powering everything from chatbots and…

2 months ago

Agentic Workflow Design Patterns Explained with Examples

As Large Language Models (LLMs) evolve into autonomous agents, understanding agentic workflow design patterns has…

2 months ago

What is Data Strategy?

In today's data-driven business landscape, organizations are constantly seeking ways to harness the power of…

2 months ago

Mathematics Topics for Machine Learning Beginners

In this blog, you would get to know the essential mathematical topics you need to…

3 months ago

Questions to Ask When Thinking Like a Product Leader

This blog represents a list of questions you can ask when thinking like a product…

3 months ago

Three Approaches to Creating AI Agents: Code Examples

AI agents are autonomous systems combining three core components: a reasoning engine (powered by LLM),…

3 months ago